polen alerjisi teshisi

Alerjiye İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Alerji, bazı alerjen unsurların bağışıklık sistemi tarafından düşman olarak algılanması sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bir nevi vücudun yabancı maddelere karşı tepki göstermesidir. Alerjiye neden olan yabancı maddeler “allerjen” olarak adlandırılır. Polenler, ev tozu, mantar, küf, hayvan tüyü, akarlar, kimyasal maddeler bağışıklık sistemi tarafından allerjen olarak algılanabilir. Özellikle bağışıklık sistemi hassas olan kişilerde ortaya çıkan bir durum olan alerji, hapşırma, baş ağrısı, burun akıntısı, öksürük, burun tıkanıklığı, şişlik, kaşıntı, ishal, kusma, ateş vb. belirtilerle kendini gösterir.

Sponsorlu Bağlantılar
 

Alerjiye Karşı Ne Yapılmalı?

Alerjiye neden olan sebebe göre önlem almak gerekir. Polen alerjisi olanlar özellikle polenlerin aktif olduğu ilkbahar ve sonbahar aylarında maske kullanmalı, açık havada fazla bulunmamalı. Yiyecek alerjisi olanlar hangi besine alerjisi varsa o besini tüketmemeye özen göstermeli. Ev tozuna karşı alerjisi olanlar, bulundukları ortamın temizliğine önem göstermeli, halı, yün yastık, yorgan, yatak gibi fazla toz tutan eşyaları kullanmaktan kaçınmalıdır. Hayvan tüyüne karşı alerjisi olanların evde hayvan beslememesi gerekir. Bunun dışında bitkisel tedavi yöntemleri de uygulanabilir.

Histamin alerji tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Toza ve kokulara karşı alerjisi olanların tedavisinde antihistaminik ilaçlardan yararlanılır.

Karbonhidratlı yiyecekler de alerjiye karşı etkilidir. Yumurta, kümes hayvanları, tereyağı ve aspirin alerjisi olanların tedavisinde karbonhidratlı gıdalardan yararlanılır.

Antibiyotik türü ilaçlara alerjisi olanların tedavisinde kükürtten yararlanılır.

Hint yağının neden olduğu alerjik reaksiyonlara karşı akasma kökü kullanılır. Akasma bitkisi kökü hint yağı nedeniyle ortaya çıkan alerjik durumlara karşı önerilmekte.

Karga büken otu, kahve alerjisi olanlara önerilen bir bitkisel tedavi yöntemidir. Bazı alerjik reaksiyonlara karşı fosfor kullanılabilir.

Soğan, tatlı ve yağlı etlere alerjisi olanların mazı tüketmesi önerilir. Mazının soğan, tatlı ve yağlı etten kaynaklanan alerjik reaksiyonları azalttığı gözlemlenmiştir.

Papatya çayı, polen alerjisine karşı kullanılır. Bağışıklı sistemini güçlendiren papatya çayı alerjenlere karşı vücudun direncini artırır.

Isırgan otu, bahar alerjisi olanlara önerilen bir bitkisel çözümdür. İster yemek olarak ister çay olarak tüketilebilir.

İyi bir C vitamini deposu olan ananasın, alerjik reaksiyonlara karşı da etkili olduğu biliniyor. Alerjisi olanların ananas tüketmesi önerilmekte.

Okaliptus ile hazırlanan gargara alerjik hastalıklara karşı kullanılabilir. Boğazdaki kaşıntıyı azaltır.

Meyan kökü çayı, alerjik insanların bahar dönemini rahat geçirmesine yardımcı olur. Çilek bağışıklık sistemini güçlendiren bir meyve olarak alerjisi olanlar tarafından düzenli olarak tüketilmelidir. Eğer çileğe alerjiniz varsa tüketmemeniz gerektiğini unutmayın.

Sponsorlu Bağlantılar

İlgini Çekebilir

Yer Elmasının Faydaları Nelerdir?

Yer elması, papatyagiller familyasından bir bitkidir. Köksapları yumru şeklinde olan bu bitkinin, yumru kısımları yemek, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *