Meksika Fasulyeli Salata Tarifi

 

Sponsorlu Bağlantılar
Bayanlar günlerinde özellikle farklı salatalı tarif bulmak için araştırma yaparlar. Pek çok kişi salata yapar ancak fark yaratmak istiyorsanız; meksika fasulyeli salatayı mutlaka denemelisiniz.

Hepimizin bildiği gibi baklagillerden sadece birisi olan fasulye, tam bir protein deposudur. Vejetaryen olarak beslenenler için alternatif bir besin olarak kullanılabilir. Lifli bir yapısı olduğu ve protein içerdiği için kırmızı etten bir eksiği yoktur.

Meksika fasulyelerinin kırmızı ve küçük boyutuna göre çok zengin bir içeriğe sahiptir. Önemli bir magnezyum deposudur. Ortalama olarak 250 gramında 80 – 90 gram kadar magnezyum bulunur. Magnezyum eksikliği sonucu ortaya çıkan bitkinlik ve yorgunluk hissinin giderilmesinde yardımcıdır. Diğer tüm fasulye çeşitlerine göre en yüksek antioksidan seviyesini içermektedir. Bir fincan meksika fasulyesi ile günlük lif ihtiyacının yarısı karşılanabilmektedir. Yapılan araştırma sonuçlarına göre, meksika fasulyesinin kanser riskini azalttığı sonucuna varılmıştır.

Meksika Fasulyeli Salata Malzemeleri:

Bir küçük boy konserve meksika fasulyesi

5 – 6 yemek kaşığı konserve mısır

Bir adet orta boy kırmızı biber

1 – 2 tutam dereotu

1 – 2 tutam maydanoz

3 – 4 adet kornişon turşu

İsteğe bağlı, yeşil yada kuru soğan

Sosu İçin Malzemeleri:

Zeytinyağı

Pul biber

Fesleğen

Nar ekşisi veya yarım limon suyu

Tuz

Meksika Fasulyeli Salatanın Yapılışı:

Meksika fasulyelerimizi yıkayıp, iyice süzelim. Dereotunu ve maydanozu ince ince kıyalım. Kırmızı biber e kornişon turşuyu minik küpler halinde keselim.

Derin bir kaba; meksika fasulyesini ve diğer doğradığımız malzemeleri ekleyelim, iyice karıştıralım. Servis tabağına alalım.

Sos malzemelerimizin hepsini bir kaseye koyup güzelce karıştıralım. Servis tabağına almış olduğumuz salatamızın üzerine gezdirelim.

Meksika Fasulyeli Salata Tarifi, Meksika Fasulyeli Salata nasıl yapılır, Meksika Fasulyeli Salata nasıl pişirilir yer alır.

 

Sponsorlu Bağlantılar

İlgini Çekebilir

Etli Humus Tarifi

Humus; nohudun haşlanarak tahin ve baharat ile karıştırılması ile elde edilen ve Türk mutfağında çok …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir