Metabolizmayı Hızlandıran Yiyecekler

Kilo problemine metabolizmanın yavaş çalışması da neden olabilir. Birçok insan metabolizması yavaş çalıştığı için daha hızlı kilo alır. Metabolizma hızı, en basit anlatımla vücudun iç organlar da dahil ihtiyaç duyduğu enerji miktarıdır. Metabolizma hızı yüksek olanlar düşük olanlara göre daha fazla enerji harcarlar. Bu durum metabolizma hızı yüksek olanların kilo almamasını sağlar. Metabolizma hızı düşük olanlar ise daha az enerji harcadıkları için kilo almaya daha meyillidir. Her insanın metabolizma hızı, yaşına, cinsiyetine, kas yoğunluğuna ve yağ miktarına göre değişir. Metabolizmayı daha hızlı çalıştırmak için başta egzersiz yapmak gerekir. Bunun yanında tükettiğimiz besinlere de dikkat etmemiz gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar
 

Metabolizmayı Hangi Besinler Hızlandırır?

Metabolizmayı hızlandıran besinlerin başında acı biber gelir. Acı bibere, yakıcı özelliğini veren capsaicin maddesi metabolizmayı da hızlandırır. Acı biber, yendikten sonra metabolizma hızını 2 katına kadar yükseltir. Böylece daha fazla enerji tüketileceği için zayıflamaya da yardımcı olur.

Zencefilin de metabolizma hızını yüzde 20 oranında artırdığı gözlemlenmiştir. Zencefilin bir özelliği de sindirime yardımcı olmasıdır. Bu nedenle zayıflama diyetlerinin vazgeçilmez maddesidir.

Protein içeren besinlerin sindirimi daha uzun sürer. Bu nedenle protein ağırlıklı beslenmek metabolizmanın daha fazla çalışmasını sağlar. En yoğun protein kırmızı ette bulunur. Sağlık açısından kırmızı et tüketilmesi mümkün olmayan durumlarda tavuk, balık ve hindi eti tüketilmelidir.

Lifli yiyecekler de metabolizmayı hızlandırır. Sindirime de yardımcı olan lifli besinler kabızlık ve ishal gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur. Brokoli, ıspanak, lahana, elma, greyfurt, portakal, kepekli tahıllar, fındık, kabak çekirdeği ve badem lifli yiyeceklerdir ve metabolizma hızını yükseltmek için tüketilmesi gerekir.

Tarçın da metabolizmayı hızlandırma özelliğine sahiptir. Tokluk hissi yaratması ve termal etki yaratarak metabolizma hızını yükseltmesi tarçını, diyetlerin vazgeçilmezi yapmakta.

Bol miktarda su içmek de metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olmakta. Uzmanlar soğuk su içilmesinin metabolizma üzerinde hızlandırıcı etki gösterdiğini belirtiyorlar.

Yeşil çay vücut sıcaklığını yükselttiği için metabolizmanın hızlanmasına neden olur. Kahve ve normal çay da metabolizmayı hızlandırır, ancak bu içecekleri kontrollü içmek gerekir.

Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan yiyeceklerden biri de ananastır. Sindirimi hızlandıran ananas aynı zamanda metabolizma hızını yükseltir.

metabolizmayı hızlandıran yiyecekler,metabolizmayı hızlandıran yiyecekler nelerdir

Sponsorlu Bağlantılar

İlgini Çekebilir

Yer Elmasının Faydaları Nelerdir?

Yer elması, papatyagiller familyasından bir bitkidir. Köksapları yumru şeklinde olan bu bitkinin, yumru kısımları yemek, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *