Fava Tarifi

Bakla alırken dikkat etmemiz gereken; baklanın canlı bir yeşil renkte olması ve lekesiz olması gerekmektedir. Ayrıca sert olanları makbuldür.

Sponsorlu Bağlantılar
Fava, Ege mutfağının meşhur mezelerinden sadece birisidir. Kimi kaynaklarda Yunan mutfağından geldiği söylenmektedir. Fava, içeriğindeki iç bakla sebebiyle herkes tarafından pek sevilmese de çok besleyicidir. Hemen hemen her yerde yetişen baklanın taze olarak tüketilmesi tavsiye edilir.Baklanın hazmı kolaydır ve çok besleyici özelliği olan bir sebzedir. Uzmanlar, vitamininden azami derecede faydalanmak için, baklanın pişirildiği gün tüketilmesini tavsiye etmektedir. Kırmızı etten uzak durması gereken kişiler için bakla çok değerli bir besindir. İçinde bol miktarda protein bulunur. Kan şekerini düzenler, pek çok kişinin şikayetçi olduğu kötü kolesterolü düşürücü özelliği vardır. Başlı başına bir dopamin deposudur. Bu sebeple parkinson hastalığının baş düşmanıdır. İdrar yollarını temizlemesinin yanı sıra böbrek kumlarını tedavi edici özelliği vardır. Böbrek ağrılarını dindirir, iltihaplarını ise giderir.

Favanın Malzemeleri:

250 gram iç bakla

Yarım demet dereotu

1 adet limon

1 adet küçük boy havuç

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 adet küçük kuru soğan

Favanın Yapılışı:

Baklalarımızı güzelce yıkayıp bir tencereye koyalım. Soğan, havuç ve sarımsağı yıkayıp kestikten sonra tencereye ekleyelim. Tüm bu malzemelerin üzerini örtecek kadar su koyup ateşe koyalım. Tüm malzemelerimiz kaynamaya başlayınca, üst kısmında oluşup biriken köpükleri bir kaşık yardımıyla tencereden alalım. Köpüklerin hepsini temizledikten sonra zeytinyağını ilave edelim. Tüm malzemelerimizi ezici yardımıyla püre haline getirelim. Kullanacağımız dereotunu yıkayalım, temizleyelim ve püre haline getirdiğimiz karışıma ekleyelim. Genişçe bir tabağa koyduğumuz püreyi üçgen yada kare şeklinde keserek servis edelim.

Fava Tarifi, Fava nasıl yapılır, Fava nasıl pişirilir yer alır.

Sponsorlu Bağlantılar

İlgini Çekebilir

Baharatlı Kruton Tarifi

Kruton kızartılmış ekmek olarak da bilinir. Çorbanın yanında ikram edebileceğiniz ekmek dilimlerini farklı çeşniler ile …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *